Dugnadsvilje, dugnadsinnsats og Rotary


Dugnadsvilje, dugnadsinnsats og Rotary

Vi hører av og til uttalelser som disse: «Dugnadsviljen er mye dårligere enn før.» «Folk er ikke villige til å gjøre en innsats for felles beste.» Vi hører også: «Dette burde ikke vi behøve å drive med. Hva har vi kommune og andre offentlige instanser til hvis ikke de kan gjøre det som skal til for å dekke felles behov?»

Den siste uttalelsen ovenfor underbygger for så vidt de to første.

Veldig mange av oss har fulgt egne og andres barns aktiviteter på fritiden, med kjøring hit og dit, laglederoppgaver for fotball, musikkorps, speider’n og for eksempel planlegge og gjennomføre 17. mai-arrangementer. Mennesker som bor i borettslag, har ofte forpliktelser knyttet til renhold eller vedlikehold av fellesarealer ute og inne.

Alle og enhver får før eller senere spørsmål om å bidra med gratisarbeid til ett eller annet godt formål. Det er ikke vanskelig å finne eksempler på at noen ikke møter til slik innsats. Motsatt er det ofte de samme personene som går igjen når noe skal gjøres, og de dukker opp jevnt og trutt til uegennyttig innsats, gjerne i flere sammenhenger.

Les hele guvernør Johan Østbys månedsbrev for mai 2017 (pdf)


Siste
Like før mai-brevet var klar for utsending kom det melding til guvernøren at PDG Åge Bjor, Tune Rotaryklubb, var gått bort.
Det var en trist beskjed å få for alle som har kjent Åge. Vi er kjent med Åges store innsats for Rotary på flere områder. Ikke minst ble han distriktsguvernør i nesten to år da han erstattet sin etterfølger da denne ble syk.

Distriktsguvernør Johan Østby vil komme tilbake med en nekrolog over Åge Bjor i junibrevet.

Det er foreløpig ikke kjent hvilken dato begravelsen vil finne sted.
 
Seilas med Christian Radich 3.- 6. Mai 2018

16. april 2018

Seilas med Christian Radich 3.- 6. Mai 2018

Vil du bli medseiler på seilas fra Bergen til Oslo, med start i Bergen 3. mai?

Guvernørens nyhetsbrev # 6

14. mars 2018

Guvernørens nyhetsbrev # 6

Et nytt månedsbrev nr. 6 fra guvernøren er distribuert med masse aktuelle saker og nyttige lenker.

Rotarys Give a Job på Lillestrøm, februar 2018

9. mars 2018

Rotarys Give a Job på Lillestrøm, februar 2018

Onsdag 28. februar var opp til 650 deltakere samlet i Thon Hotel Arena i Lillestrøm. Dagen var kommet! «Give a Job» og Rotaryklubbene på Nedre Romerike jobbet iherdig i mange uker og måneder for å få det til!

Opplæring og kursvirksomhet våren 2018

2. mars 2018

Opplæring og kursvirksomhet våren 2018

Det har allerede vært en del kurs og neste er den 14. og 15. mars. Da kan dere melde på til kommunikasjonskurs i henholdsvis Kløfta og Råde. Fristen er 9. mars. Presentasjonen fra: Hva er Rotary finner du også her.

Utmerkelser fra RI

22. januar 2018

Utmerkelser fra RI

Vår forrige guvernør, Johan Østby, delte ut vimpler mottatt fra Rotary International for året 2016-17 til de tre klubbene som har bidratt mest til The Rotary Foundantion, Annual Fund på midveismøtet.

Midtveismøtet

22. januar 2018

Midtveismøtet

Guvernørens midtveismøte ble gjennomført på Hotell Arena i Lillestrøm 11. januar. Oppsummeringer og nyttige påminnelser gjorde det til en nyttig og hyggelig aften. Se presentasjonene.

Ryla 2018. Ledige plasser!

11. januar 2018

Ryla 2018. Ledige plasser!

Seminaret arrangeres på Oscarsborg festning og hotell i Drøbak 16.-18. mars 2018. Påmeldingen sendes til: ryla.2260@rotary.no, med kopi til kandidaten. Påmeldingsfrist: Helst innen 15. januar 2018.

Årets siste nyhetsbrev #5

11. desember 2017

Årets siste nyhetsbrev #5

Guvernør Yvona Holbein har skrevet sitt månedsbrev #5. Det er årets siste og med en julehilsen til alle. Som vanlig et innholdsrikt brev med mye rotarystoff.

Oppsummering av Distriktskonferansen

8. desember 2017

Oppsummering av Distriktskonferansen

Strømmen Rotaryklubb arrangerte distriktskonferansen 30. september – 1. oktober 2017 på Thon Hotel Arena, Lillestrøm. Konferansen ble som vanlig arrangert av distriktsguvernørens klubb, som dette rotaryåret er Strømmen Rotaryklubb.

Ine Barlie; Guvernør for 2020-21

4. desember 2017

Ine Barlie; Guvernør for 2020-21

Yvone Holbein forteller at nominasjonskomiteen har valgt guvernør for året 2020-21. Valget falt på Ine Barlie, fra Kolbotn Rotaryklubb. Hun har vært medlem i Rotary siden 2001 og var president i fjor.

Direkte lenker


Sosiale medier

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

norfo - Rotary RSS

Loading RSS...
Les mer