Dugnadsvilje, dugnadsinnsats og Rotary


Dugnadsvilje, dugnadsinnsats og Rotary

Vi hører av og til uttalelser som disse: «Dugnadsviljen er mye dårligere enn før.» «Folk er ikke villige til å gjøre en innsats for felles beste.» Vi hører også: «Dette burde ikke vi behøve å drive med. Hva har vi kommune og andre offentlige instanser til hvis ikke de kan gjøre det som skal til for å dekke felles behov?»

Den siste uttalelsen ovenfor underbygger for så vidt de to første.

Veldig mange av oss har fulgt egne og andres barns aktiviteter på fritiden, med kjøring hit og dit, laglederoppgaver for fotball, musikkorps, speider’n og for eksempel planlegge og gjennomføre 17. mai-arrangementer. Mennesker som bor i borettslag, har ofte forpliktelser knyttet til renhold eller vedlikehold av fellesarealer ute og inne.

Alle og enhver får før eller senere spørsmål om å bidra med gratisarbeid til ett eller annet godt formål. Det er ikke vanskelig å finne eksempler på at noen ikke møter til slik innsats. Motsatt er det ofte de samme personene som går igjen når noe skal gjøres, og de dukker opp jevnt og trutt til uegennyttig innsats, gjerne i flere sammenhenger.

Les hele guvernør Johan Østbys månedsbrev for mai 2017 (pdf)


Siste
Like før mai-brevet var klar for utsending kom det melding til guvernøren at PDG Åge Bjor, Tune Rotaryklubb, var gått bort.
Det var en trist beskjed å få for alle som har kjent Åge. Vi er kjent med Åges store innsats for Rotary på flere områder. Ikke minst ble han distriktsguvernør i nesten to år da han erstattet sin etterfølger da denne ble syk.

Distriktsguvernør Johan Østby vil komme tilbake med en nekrolog over Åge Bjor i junibrevet.

Det er foreløpig ikke kjent hvilken dato begravelsen vil finne sted.
 
Årets siste nyhetsbrev #5

11. desember 2017

Årets siste nyhetsbrev #5

Guvernør Yvona Holbein har skrevet sitt månedsbrev #5. Det er årets siste og med en julehilsen til alle. Som vanlig et innholdsrikt brev med mye rotarystoff.

Oppsummering av Distriktskonferansen

8. desember 2017

Oppsummering av Distriktskonferansen

Strømmen Rotaryklubb arrangerte distriktskonferansen 30. september – 1. oktober 2017 på Thon Hotel Arena, Lillestrøm. Konferansen ble som vanlig arrangert av distriktsguvernørens klubb, som dette rotaryåret er Strømmen Rotaryklubb.

Ine Barlie; Guvernør for 2020-21

4. desember 2017

Ine Barlie; Guvernør for 2020-21

Yvone Holbein forteller at nominasjonskomiteen har valgt guvernør for året 2020-21. Valget falt på Ine Barlie, fra Kolbotn Rotaryklubb. Hun har vært medlem i Rotary siden 2001 og var president i fjor.

Guvernørens månedsbrev #4

28. november 2017

Guvernørens månedsbrev #4

Guvernør Yvona Holbein har skrevet nok et fyldig og interesant månedsbrev. Mye on Poliodagen 24. oktober hvor mange klubber fikk lokal presseomtale. Du finner også tips om gode nettsider i vårt distrikt.

Velkommen til midtveismøte i januar

22. november 2017

Velkommen til midtveismøte i januar

Guvernør Yvona Holbein innkaller til midtveismøte torsdag 11. januar 2018. Stedet er Thon Hotel Arena på Lillestrøm kl. 18.00. Lett servering fra kl. 17.30.

Et takkebrev for sommercampen 2017

6. november 2017

Et takkebrev for sommercampen 2017

Rotaryklubbene Skedsmokorset, Nittedal og Nesodden som arrangerte sommerleir for ungdom i alderen 18-20 år i tidsrommet 30. juli til 10. august. Det var 12 ungdommer fra 11 land i Europa samt Taiwan som var på besøk. Her kan du lese takkebrevet.

Guvernørens månedsbrev #3

1. november 2017

Guvernørens månedsbrev #3

Guvernør Yvona Holbeins månedsbrev nr. 3 er sendt ut til alle i distrikt 2260. Et variert innhold med stoff fra flere av klubbenes aktiviteter og selvsagt litt om distriktskonferaransen som var på Lillestrøm. Du finner også informasjon om Ryla med mer.

Rotary har (nesten) utryddet polio

23. oktober 2017

Rotary har (nesten) utryddet polio

Ingen trodde det var mulig da Rotary i 1980 satte seg som mål å utrydde polio gjennom verdens største vaksinasjonsprogram. Polio er en virussykdom som kan føre til lammelser og død. Verdens poliodag er 24. oktober.

Presentasjonene fra distrikskonferansen 2017

16. oktober 2017

Presentasjonene fra distrikskonferansen 2017

Årets distriktskonferanse er over og mange inntrykk og opplevelser lever videre.
Et tettpakket program med mange foredragsholdere. Her kan du finne alle presentasjonene.

Medlemsnett og hjemmeside

11. oktober 2017

Medlemsnett og hjemmeside

Rotaryskolen inviterer til seminar om bruk av medlemsnett og redigering av klubbenes hjemmesider. Onsdag 25. oktober på Kløfta og tirsdag 31. oktober i Råde. Påmelding innen 20. oktober.

Direkte lenker


Sosiale medier

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

norfo - Rotary RSS

Loading RSS...
Les mer