Markering av 100 årsjubileet for Rotary-fondet.Halden og Fredriksten Rotary-klubber markerte at det var 100 år siden opprettelsen av Rotary-fondet («The Rotary Foundation» - TRF). Grytidlig en tirsdags morgen i mai stilte Rotarianere opp på Halden stasjon med kaffe, marsipan og brosjyrer for å informere om Rotary og Rotary-fondet spesielt.

- Vi opplevde en positiv interesse fra de fleste reisende og delte ut ca. 150 brosjyrer og nesten tilsvarende med kaffe, forteller Jon Ola Brevig fra Fredriksten Rotaryklubb.
Sentralt i for virksomheten i Rotary-fondet er: «Gjør velgjerninger i verden». De fleste av verdens 34000 Rotaryklubber yter hvert år sine bidrag til fondet. Midlene i fondet fokuserer finansiering av prosjekter innen.

•    Fredsarbeid – internasjonal konfliktløsning
•    Sykdomsforebygging – behandling
•    Grunnutdanning – leseferdighet
•    Vann- og sanitær
•    Barne- og mødrehelse
•    Økonomi og samfunnsutvikling

Halvparten av de midlene klubbene samler inn, kan under gitte omstendigheter brukes på internasjonale prosjekter innenfor fokusområdene.
I 1980 tok Rotary initiativet til en storslått satsing på vaksinasjon av barn mot poliomyelitt. Den gangen ble det registrert mer enn 1000 barn pr dag som ble smittet av en sykdom som førte til forkrøpling og til og med død. Vaksinasjon av barn forsetter i dag med uforminsket kraft, og i tillegg bidrar blant annet Bill and Melinda Gates Foundation med midler. Den Norske stat har også yt sitt betydelige bidrag da Gates besøkte Oslo i 2011.

Kilde: Jon Brevig.


 
Årets siste nyhetsbrev #5

11. desember 2017

Årets siste nyhetsbrev #5

Guvernør Yvona Holbein har skrevet sitt månedsbrev #5. Det er årets siste og med en julehilsen til alle. Som vanlig et innholdsrikt brev med mye rotarystoff.

Oppsummering av Distriktskonferansen

8. desember 2017

Oppsummering av Distriktskonferansen

Strømmen Rotaryklubb arrangerte distriktskonferansen 30. september – 1. oktober 2017 på Thon Hotel Arena, Lillestrøm. Konferansen ble som vanlig arrangert av distriktsguvernørens klubb, som dette rotaryåret er Strømmen Rotaryklubb.

Ine Barlie; Guvernør for 2020-21

4. desember 2017

Ine Barlie; Guvernør for 2020-21

Yvone Holbein forteller at nominasjonskomiteen har valgt guvernør for året 2020-21. Valget falt på Ine Barlie, fra Kolbotn Rotaryklubb. Hun har vært medlem i Rotary siden 2001 og var president i fjor.

Guvernørens månedsbrev #4

28. november 2017

Guvernørens månedsbrev #4

Guvernør Yvona Holbein har skrevet nok et fyldig og interesant månedsbrev. Mye on Poliodagen 24. oktober hvor mange klubber fikk lokal presseomtale. Du finner også tips om gode nettsider i vårt distrikt.

Velkommen til midtveismøte i januar

22. november 2017

Velkommen til midtveismøte i januar

Guvernør Yvona Holbein innkaller til midtveismøte torsdag 11. januar 2018. Stedet er Thon Hotel Arena på Lillestrøm kl. 18.00. Lett servering fra kl. 17.30.

Et takkebrev for sommercampen 2017

6. november 2017

Et takkebrev for sommercampen 2017

Rotaryklubbene Skedsmokorset, Nittedal og Nesodden som arrangerte sommerleir for ungdom i alderen 18-20 år i tidsrommet 30. juli til 10. august. Det var 12 ungdommer fra 11 land i Europa samt Taiwan som var på besøk. Her kan du lese takkebrevet.

Guvernørens månedsbrev #3

1. november 2017

Guvernørens månedsbrev #3

Guvernør Yvona Holbeins månedsbrev nr. 3 er sendt ut til alle i distrikt 2260. Et variert innhold med stoff fra flere av klubbenes aktiviteter og selvsagt litt om distriktskonferaransen som var på Lillestrøm. Du finner også informasjon om Ryla med mer.

Rotary har (nesten) utryddet polio

23. oktober 2017

Rotary har (nesten) utryddet polio

Ingen trodde det var mulig da Rotary i 1980 satte seg som mål å utrydde polio gjennom verdens største vaksinasjonsprogram. Polio er en virussykdom som kan føre til lammelser og død. Verdens poliodag er 24. oktober.

Presentasjonene fra distrikskonferansen 2017

16. oktober 2017

Presentasjonene fra distrikskonferansen 2017

Årets distriktskonferanse er over og mange inntrykk og opplevelser lever videre.
Et tettpakket program med mange foredragsholdere. Her kan du finne alle presentasjonene.

Medlemsnett og hjemmeside

11. oktober 2017

Medlemsnett og hjemmeside

Rotaryskolen inviterer til seminar om bruk av medlemsnett og redigering av klubbenes hjemmesider. Onsdag 25. oktober på Kløfta og tirsdag 31. oktober i Råde. Påmelding innen 20. oktober.

Direkte lenker


Sosiale medier

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

norfo - Rotary RSS

Loading RSS...
Les mer