Guvernørens siste månedsbrevGuvernørens leder:

Min periode som distriktsguvernør nærmer seg slutten. Det har vært et travelt og arbeidskrevende år, men interessant, spennende og ikke minst lærerikt. Det kan være lett å tenke at i rollen som distriktsguvernør skal man yte – gi av den kunnskapen som er opparbeidet gjennom det omfattende opplæringsløpet som er lagt opp forut for guvernøråret, og gjennom å fange opp praksis og rutiner i løpet av de to årene man sitter i ledergruppen før man selv blir guvernør. Jo, det er til dels slik. Summen av det som er opparbeidet på denne måten samt egne studier og den erfaring man har fra egen klubb, er ment å skulle gi tilstrekkelig kunnskap til å fylle rollen som distriktsguvernør.

Så kommer klubbesøkene, og da gjelder det å huske at «den som erklærer seg ferdig utlært, er ikke utlært, men ferdig». Om ikke før, så oppdager man det da, at før man kan yte, må man faktisk lære om den klubben man besøker. Klubbene i distriktet jobber på forskjellig måte, men alle er bevisste på vårt felles motto: Å gagne andre. Firespørsmålsprøven er kjent for alle, men vanskelig alltid å etterleve. Jeg tror at vi jobber med saken alle sammen. Uansett har vi i Rotary et felles verdigrunnlag. Det er det viktigste, og så skal vi være tolerante for det store spekteret av klubbkulturer. Det er i møte med klubbenes mangfoldighet man skjønner at man aldri blir utlært.

Aksjoner i distriktet knyttet til feiringen av The Rotary Foundations 100-årsjubileum
Mange klubber har den siste tiden gjennomført markeringer av TRFs 100-årsjubileum med god oppslutning om sykkellotteriet Jeg er stolt over hvilket engasjement som er vist! Se for øvrig nærmere omtale senere i dette månedsbrevet.

Rotary Convention
Jeg har nettopp tilbrakt noen dager på Rotary Convention i Atlanta. 35 000 rotarianere fra alle verdenshjørner var samlet. Da går det opp for alle som hovedsakelig arbeider i egen klubb og eget distrikt, hvor stor og mangfoldig organisasjonen Rotary International, vår organisasjon, er. I en diger kongresshall var det ett fellesarrangement hver dag med foredrag av sentrale personer i Rotary og fra andre samarbeidende partnere. Personlig ble jeg mektig imponert over Bill Gates’ foredrag knyttet til polio. Han viste inngående kunnskap om vårt End polio now, og er åpenbart mer enn en stor og passiv bidragsyter.


 
Seilas med Christian Radich 3.- 6. Mai 2018

16. april 2018

Seilas med Christian Radich 3.- 6. Mai 2018

Vil du bli medseiler på seilas fra Bergen til Oslo, med start i Bergen 3. mai?

Guvernørens nyhetsbrev # 6

14. mars 2018

Guvernørens nyhetsbrev # 6

Et nytt månedsbrev nr. 6 fra guvernøren er distribuert med masse aktuelle saker og nyttige lenker.

Rotarys Give a Job på Lillestrøm, februar 2018

9. mars 2018

Rotarys Give a Job på Lillestrøm, februar 2018

Onsdag 28. februar var opp til 650 deltakere samlet i Thon Hotel Arena i Lillestrøm. Dagen var kommet! «Give a Job» og Rotaryklubbene på Nedre Romerike jobbet iherdig i mange uker og måneder for å få det til!

Opplæring og kursvirksomhet våren 2018

2. mars 2018

Opplæring og kursvirksomhet våren 2018

Det har allerede vært en del kurs og neste er den 14. og 15. mars. Da kan dere melde på til kommunikasjonskurs i henholdsvis Kløfta og Råde. Fristen er 9. mars. Presentasjonen fra: Hva er Rotary finner du også her.

Utmerkelser fra RI

22. januar 2018

Utmerkelser fra RI

Vår forrige guvernør, Johan Østby, delte ut vimpler mottatt fra Rotary International for året 2016-17 til de tre klubbene som har bidratt mest til The Rotary Foundantion, Annual Fund på midveismøtet.

Midtveismøtet

22. januar 2018

Midtveismøtet

Guvernørens midtveismøte ble gjennomført på Hotell Arena i Lillestrøm 11. januar. Oppsummeringer og nyttige påminnelser gjorde det til en nyttig og hyggelig aften. Se presentasjonene.

Ryla 2018. Ledige plasser!

11. januar 2018

Ryla 2018. Ledige plasser!

Seminaret arrangeres på Oscarsborg festning og hotell i Drøbak 16.-18. mars 2018. Påmeldingen sendes til: ryla.2260@rotary.no, med kopi til kandidaten. Påmeldingsfrist: Helst innen 15. januar 2018.

Årets siste nyhetsbrev #5

11. desember 2017

Årets siste nyhetsbrev #5

Guvernør Yvona Holbein har skrevet sitt månedsbrev #5. Det er årets siste og med en julehilsen til alle. Som vanlig et innholdsrikt brev med mye rotarystoff.

Oppsummering av Distriktskonferansen

8. desember 2017

Oppsummering av Distriktskonferansen

Strømmen Rotaryklubb arrangerte distriktskonferansen 30. september – 1. oktober 2017 på Thon Hotel Arena, Lillestrøm. Konferansen ble som vanlig arrangert av distriktsguvernørens klubb, som dette rotaryåret er Strømmen Rotaryklubb.

Ine Barlie; Guvernør for 2020-21

4. desember 2017

Ine Barlie; Guvernør for 2020-21

Yvone Holbein forteller at nominasjonskomiteen har valgt guvernør for året 2020-21. Valget falt på Ine Barlie, fra Kolbotn Rotaryklubb. Hun har vært medlem i Rotary siden 2001 og var president i fjor.

Direkte lenker


Sosiale medier

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

norfo - Rotary RSS

Loading RSS...
Les mer