Guvernørens siste månedsbrevGuvernørens leder:

Min periode som distriktsguvernør nærmer seg slutten. Det har vært et travelt og arbeidskrevende år, men interessant, spennende og ikke minst lærerikt. Det kan være lett å tenke at i rollen som distriktsguvernør skal man yte – gi av den kunnskapen som er opparbeidet gjennom det omfattende opplæringsløpet som er lagt opp forut for guvernøråret, og gjennom å fange opp praksis og rutiner i løpet av de to årene man sitter i ledergruppen før man selv blir guvernør. Jo, det er til dels slik. Summen av det som er opparbeidet på denne måten samt egne studier og den erfaring man har fra egen klubb, er ment å skulle gi tilstrekkelig kunnskap til å fylle rollen som distriktsguvernør.

Så kommer klubbesøkene, og da gjelder det å huske at «den som erklærer seg ferdig utlært, er ikke utlært, men ferdig». Om ikke før, så oppdager man det da, at før man kan yte, må man faktisk lære om den klubben man besøker. Klubbene i distriktet jobber på forskjellig måte, men alle er bevisste på vårt felles motto: Å gagne andre. Firespørsmålsprøven er kjent for alle, men vanskelig alltid å etterleve. Jeg tror at vi jobber med saken alle sammen. Uansett har vi i Rotary et felles verdigrunnlag. Det er det viktigste, og så skal vi være tolerante for det store spekteret av klubbkulturer. Det er i møte med klubbenes mangfoldighet man skjønner at man aldri blir utlært.

Aksjoner i distriktet knyttet til feiringen av The Rotary Foundations 100-årsjubileum
Mange klubber har den siste tiden gjennomført markeringer av TRFs 100-årsjubileum med god oppslutning om sykkellotteriet Jeg er stolt over hvilket engasjement som er vist! Se for øvrig nærmere omtale senere i dette månedsbrevet.

Rotary Convention
Jeg har nettopp tilbrakt noen dager på Rotary Convention i Atlanta. 35 000 rotarianere fra alle verdenshjørner var samlet. Da går det opp for alle som hovedsakelig arbeider i egen klubb og eget distrikt, hvor stor og mangfoldig organisasjonen Rotary International, vår organisasjon, er. I en diger kongresshall var det ett fellesarrangement hver dag med foredrag av sentrale personer i Rotary og fra andre samarbeidende partnere. Personlig ble jeg mektig imponert over Bill Gates’ foredrag knyttet til polio. Han viste inngående kunnskap om vårt End polio now, og er åpenbart mer enn en stor og passiv bidragsyter.


 
Velkommen til midtveismøte i januar

22. november 2017

Velkommen til midtveismøte i januar

Guvernør Yvona Holbein innkaller til midtveismøte torsdag 11. januar 2018. Stedet er Thon Hotel Arena på Lillestrøm kl. 18.00. Lett servering fra kl. 17.30.

Et takkebrev for sommercampen 2017

6. november 2017

Et takkebrev for sommercampen 2017

Rotaryklubbene Skedsmokorset, Nittedal og Nesodden som arrangerte sommerleir for ungdom i alderen 18-20 år i tidsrommet 30. juli til 10. august. Det var 12 ungdommer fra 11 land i Europa samt Taiwan som var på besøk. Her kan du lese takkebrevet.

Guvernørens månedsbrev #3

1. november 2017

Guvernørens månedsbrev #3

Guvernør Yvona Holbeins månedsbrev nr. 3 er sendt ut til alle i distrikt 2260. Et variert innhold med stoff fra flere av klubbenes aktiviteter og selvsagt litt om distriktskonferaransen som var på Lillestrøm. Du finner også informasjon om Ryla med mer.

Rotary har (nesten) utryddet polio

23. oktober 2017

Rotary har (nesten) utryddet polio

Ingen trodde det var mulig da Rotary i 1980 satte seg som mål å utrydde polio gjennom verdens største vaksinasjonsprogram. Polio er en virussykdom som kan føre til lammelser og død. Verdens poliodag er 24. oktober.

Presentasjonene fra distrikskonferansen 2017

16. oktober 2017

Presentasjonene fra distrikskonferansen 2017

Årets distriktskonferanse er over og mange inntrykk og opplevelser lever videre.
Et tettpakket program med mange foredragsholdere. Her kan du finne alle presentasjonene.

Medlemsnett og hjemmeside

11. oktober 2017

Medlemsnett og hjemmeside

Rotaryskolen inviterer til seminar om bruk av medlemsnett og redigering av klubbenes hjemmesider. Onsdag 25. oktober på Kløfta og tirsdag 31. oktober i Råde. Påmelding innen 20. oktober.

Verdens Polio Dag, 24. oktober - markering

9. oktober 2017

Verdens Polio Dag, 24. oktober - markering

Det nærmer seg 24. oktober som er Verdens Polio dag og mange klubber har tatt utfordringen om å presentere dagen og Rotary lokalt. Det er forskjellige måter vi kan få inn penger på: «Tenn et lys for END POLIO NOW»

Ryla-seminar 2018

9. oktober 2017

Ryla-seminar 2018

Ryla er i år på Oscarsborg festning fra 16. til 18. mars 2018. Vi har satt av plass til totalt 70 deltagere. Prisen er kr 5 000 per person, alt inkludert, foruten reiseutgifter og lommepenger. Påmeldingsfristen er 15. desember 2017.

Club Visioning

29. september 2017

Club Visioning

Hva vil din Rotary-klubb oppnå i de neste tre årene? Har dere visjon, konsistens og kontinuitet i planlegging og gjennomføring? Gjennomføring av en Club Visioning-prosess vil gi svar på disse spørsmålene, og mange flere.

PDG Gudmund Åsheim døde 19. september

26. september 2017

PDG Gudmund Åsheim døde 19. september

Åsheim var distriktsguvernør i 1992-93. Det blir begravelse fra Holter kirke, torsdag den 28. september kl. 13.00.
Like kjært som blomster er en gave til Nannestad sykehjem 2. etg., Østfløy.

Direkte lenker


Sosiale medier

Møteinformasjon

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

norfo - Rotary RSS

Loading RSS...
Les mer