Rotary Friendship Exhange


Rotary Friendship Exchange er en Rotary-aktivitet, startet av Rotary International i 1984. Vårt distrikt, 2260 har til nå ikke deltatt i denne utvekslingen og vår guvernør Yvona Holbein har bestemt av vi fra og med 2017/18 skal begynne med RFE.

Om Rotary Friendship Exchange finner du også i toppmenyen "Prosjekter"

Hva er RFE / ROTARY FRIENDSHIP EXCHANG

RFE er Rotarys utvekslingsprogram for oss rotarianere. Vi og våre familier tilbys muligheten til å oppleve andre kulturer ved å besøke hverandres land og hjem.

Programmet er gjensidig og varer fra 5 til maksimalt 12 dager. Formålet med utvekslingen er å stimulere til internasjonal forståelse, skape godvilje og fred, så vel som å knytte internasjonale kontakter fra person til person over landegrensene.

TO TYPER UTVEKSLING

Det vanligste er utveksling mellom to distrikter, der maksimalt 12 personer, inkludert rotarianerne, besøker flere steder i et distrikt for en periode på inntil 12 dager. Et gjenbesøk finner sted i vårt distrikt på samme måte.  Respektive distrikter arrangerer et mer eller mindre omfattende program for sine besøkende under utvekslingen.

Et annet alternativ er en mini-utveksling i omtrent fem dager, vanligvis i Europa. For denne utvekslingsformen gjelder samme vilkår som for utvekslingen nevnt ovenfor.

Hvis du reiser med RFE, vil du oppleve landet du kommer til på en helt annen måte enn om du reiser på egen hånd. Her vil du bo privat hos rotarianere som vil vise deg hjemstedet sitt på en helt unik måte.  De vil ta deg med rundt og vise hva Rotary har gjort i byen, hva de jobber med osv. Dette vil være steder som du ellers neppe ville ha reist til selv eller har hørt om.  Jeg har opplevd å fly helikopter i en liten by i Canada, møtt politisjefen og brannsjefen, spist bøffelkjøtt og mye mer. Meget givende besøk.  Det er så mye dere kan oppleve! Dere vil senere selv få besøk av rotarianere som dere kan ta med rundt i deres distrikt. 

HVORDAN ER DE ØKONOMISKE BETINGELSENE?

Dette blir bestemt fra utveksling til utveksling, men den vanligste avtalen med det andre utvekslingsdistriktet er at den som er vert, står for kostnaden under selve besøket, og tilsvarende under gjenbesøket. Utvekslingsdeltakerne betaler selv reiseutgiftene til og fra utvekslingsdistriktet.

Intressert og vil vite mer eller være med i rfe-komitéen?

Øystein Mogensen trenger flere personer som vil være med slik at vi får markedsført rfe så godt som mulig.  Ønsker din klubb å få høre mer om RFE, kommer jeg gjerne til klubben og forteller mer.

Kontakt meg på facebook eller på e-post om@goldenage.no


 
Årets siste nyhetsbrev #5

11. desember 2017

Årets siste nyhetsbrev #5

Guvernør Yvona Holbein har skrevet sitt månedsbrev #5. Det er årets siste og med en julehilsen til alle. Som vanlig et innholdsrikt brev med mye rotarystoff.

Oppsummering av Distriktskonferansen

8. desember 2017

Oppsummering av Distriktskonferansen

Strømmen Rotaryklubb arrangerte distriktskonferansen 30. september – 1. oktober 2017 på Thon Hotel Arena, Lillestrøm. Konferansen ble som vanlig arrangert av distriktsguvernørens klubb, som dette rotaryåret er Strømmen Rotaryklubb.

Ine Barlie; Guvernør for 2020-21

4. desember 2017

Ine Barlie; Guvernør for 2020-21

Yvone Holbein forteller at nominasjonskomiteen har valgt guvernør for året 2020-21. Valget falt på Ine Barlie, fra Kolbotn Rotaryklubb. Hun har vært medlem i Rotary siden 2001 og var president i fjor.

Guvernørens månedsbrev #4

28. november 2017

Guvernørens månedsbrev #4

Guvernør Yvona Holbein har skrevet nok et fyldig og interesant månedsbrev. Mye on Poliodagen 24. oktober hvor mange klubber fikk lokal presseomtale. Du finner også tips om gode nettsider i vårt distrikt.

Velkommen til midtveismøte i januar

22. november 2017

Velkommen til midtveismøte i januar

Guvernør Yvona Holbein innkaller til midtveismøte torsdag 11. januar 2018. Stedet er Thon Hotel Arena på Lillestrøm kl. 18.00. Lett servering fra kl. 17.30.

Et takkebrev for sommercampen 2017

6. november 2017

Et takkebrev for sommercampen 2017

Rotaryklubbene Skedsmokorset, Nittedal og Nesodden som arrangerte sommerleir for ungdom i alderen 18-20 år i tidsrommet 30. juli til 10. august. Det var 12 ungdommer fra 11 land i Europa samt Taiwan som var på besøk. Her kan du lese takkebrevet.

Guvernørens månedsbrev #3

1. november 2017

Guvernørens månedsbrev #3

Guvernør Yvona Holbeins månedsbrev nr. 3 er sendt ut til alle i distrikt 2260. Et variert innhold med stoff fra flere av klubbenes aktiviteter og selvsagt litt om distriktskonferaransen som var på Lillestrøm. Du finner også informasjon om Ryla med mer.

Rotary har (nesten) utryddet polio

23. oktober 2017

Rotary har (nesten) utryddet polio

Ingen trodde det var mulig da Rotary i 1980 satte seg som mål å utrydde polio gjennom verdens største vaksinasjonsprogram. Polio er en virussykdom som kan føre til lammelser og død. Verdens poliodag er 24. oktober.

Presentasjonene fra distrikskonferansen 2017

16. oktober 2017

Presentasjonene fra distrikskonferansen 2017

Årets distriktskonferanse er over og mange inntrykk og opplevelser lever videre.
Et tettpakket program med mange foredragsholdere. Her kan du finne alle presentasjonene.

Medlemsnett og hjemmeside

11. oktober 2017

Medlemsnett og hjemmeside

Rotaryskolen inviterer til seminar om bruk av medlemsnett og redigering av klubbenes hjemmesider. Onsdag 25. oktober på Kløfta og tirsdag 31. oktober i Råde. Påmelding innen 20. oktober.

Direkte lenker


Sosiale medier

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

norfo - Rotary RSS

Loading RSS...
Les mer