Rotary Friendship Exhange


Rotary Friendship Exchange er en Rotary-aktivitet, startet av Rotary International i 1984. Vårt distrikt, 2260 har til nå ikke deltatt i denne utvekslingen og vår guvernør Yvona Holbein har bestemt av vi fra og med 2017/18 skal begynne med RFE.

Om Rotary Friendship Exchange finner du også i toppmenyen "Prosjekter"

Hva er RFE / ROTARY FRIENDSHIP EXCHANG

RFE er Rotarys utvekslingsprogram for oss rotarianere. Vi og våre familier tilbys muligheten til å oppleve andre kulturer ved å besøke hverandres land og hjem.

Programmet er gjensidig og varer fra 5 til maksimalt 12 dager. Formålet med utvekslingen er å stimulere til internasjonal forståelse, skape godvilje og fred, så vel som å knytte internasjonale kontakter fra person til person over landegrensene.

TO TYPER UTVEKSLING

Det vanligste er utveksling mellom to distrikter, der maksimalt 12 personer, inkludert rotarianerne, besøker flere steder i et distrikt for en periode på inntil 12 dager. Et gjenbesøk finner sted i vårt distrikt på samme måte.  Respektive distrikter arrangerer et mer eller mindre omfattende program for sine besøkende under utvekslingen.

Et annet alternativ er en mini-utveksling i omtrent fem dager, vanligvis i Europa. For denne utvekslingsformen gjelder samme vilkår som for utvekslingen nevnt ovenfor.

Hvis du reiser med RFE, vil du oppleve landet du kommer til på en helt annen måte enn om du reiser på egen hånd. Her vil du bo privat hos rotarianere som vil vise deg hjemstedet sitt på en helt unik måte.  De vil ta deg med rundt og vise hva Rotary har gjort i byen, hva de jobber med osv. Dette vil være steder som du ellers neppe ville ha reist til selv eller har hørt om.  Jeg har opplevd å fly helikopter i en liten by i Canada, møtt politisjefen og brannsjefen, spist bøffelkjøtt og mye mer. Meget givende besøk.  Det er så mye dere kan oppleve! Dere vil senere selv få besøk av rotarianere som dere kan ta med rundt i deres distrikt. 

HVORDAN ER DE ØKONOMISKE BETINGELSENE?

Dette blir bestemt fra utveksling til utveksling, men den vanligste avtalen med det andre utvekslingsdistriktet er at den som er vert, står for kostnaden under selve besøket, og tilsvarende under gjenbesøket. Utvekslingsdeltakerne betaler selv reiseutgiftene til og fra utvekslingsdistriktet.

Intressert og vil vite mer eller være med i rfe-komitéen?

Øystein Mogensen trenger flere personer som vil være med slik at vi får markedsført rfe så godt som mulig.  Ønsker din klubb å få høre mer om RFE, kommer jeg gjerne til klubben og forteller mer.

Kontakt meg på facebook eller på e-post om@goldenage.no


 
Utmerkelser fra RI

22. januar 2018

Utmerkelser fra RI

Vår forrige guvernør, Johan Østby, delte ut vimpler mottatt fra Rotary International for året 2016-17 til de tre klubbene som har bidratt mest til The Rotary Foundantion, Annual Fund på midveismøtet.

Midtveismøtet

22. januar 2018

Midtveismøtet

Guvernørens midtveismøte ble gjennomført på Hotell Arena i Lillestrøm 11. januar. Oppsummeringer og nyttige påminnelser gjorde det til en nyttig og hyggelig aften. Se presentasjonene.

Ryla 2018. Ledige plasser!

11. januar 2018

Ryla 2018. Ledige plasser!

Seminaret arrangeres på Oscarsborg festning og hotell i Drøbak 16.-18. mars 2018. Påmeldingen sendes til: ryla.2260@rotary.no, med kopi til kandidaten. Påmeldingsfrist: Helst innen 15. januar 2018.

Årets siste nyhetsbrev #5

11. desember 2017

Årets siste nyhetsbrev #5

Guvernør Yvona Holbein har skrevet sitt månedsbrev #5. Det er årets siste og med en julehilsen til alle. Som vanlig et innholdsrikt brev med mye rotarystoff.

Oppsummering av Distriktskonferansen

8. desember 2017

Oppsummering av Distriktskonferansen

Strømmen Rotaryklubb arrangerte distriktskonferansen 30. september – 1. oktober 2017 på Thon Hotel Arena, Lillestrøm. Konferansen ble som vanlig arrangert av distriktsguvernørens klubb, som dette rotaryåret er Strømmen Rotaryklubb.

Ine Barlie; Guvernør for 2020-21

4. desember 2017

Ine Barlie; Guvernør for 2020-21

Yvone Holbein forteller at nominasjonskomiteen har valgt guvernør for året 2020-21. Valget falt på Ine Barlie, fra Kolbotn Rotaryklubb. Hun har vært medlem i Rotary siden 2001 og var president i fjor.

Guvernørens månedsbrev #4

28. november 2017

Guvernørens månedsbrev #4

Guvernør Yvona Holbein har skrevet nok et fyldig og interesant månedsbrev. Mye on Poliodagen 24. oktober hvor mange klubber fikk lokal presseomtale. Du finner også tips om gode nettsider i vårt distrikt.

Velkommen til midtveismøte i januar

22. november 2017

Velkommen til midtveismøte i januar

Guvernør Yvona Holbein innkaller til midtveismøte torsdag 11. januar 2018. Stedet er Thon Hotel Arena på Lillestrøm kl. 18.00. Lett servering fra kl. 17.30.

Ryla-seminar 2018

14. november 2017

Ryla-seminar 2018

Ryla er i år på Oscarsborg festning fra 16. til 18. mars 2018. Vi har satt av plass til totalt 70 deltagere. Prisen er kr 5 000 per person, alt inkludert, foruten reiseutgifter og lommepenger. Påmeldingsfristen er 15. desember 2017.

Et takkebrev for sommercampen 2017

6. november 2017

Et takkebrev for sommercampen 2017

Rotaryklubbene Skedsmokorset, Nittedal og Nesodden som arrangerte sommerleir for ungdom i alderen 18-20 år i tidsrommet 30. juli til 10. august. Det var 12 ungdommer fra 11 land i Europa samt Taiwan som var på besøk. Her kan du lese takkebrevet.

Direkte lenker


Sosiale medier

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

norfo - Rotary RSS

Loading RSS...
Les mer