Skjeberg Rotaryklubb hedret Per Bergerud med gjev tittel

Per Bergerud ble belønnet for sitt arbeid med VM i orientering 2019 med tittelen Paul Harris Fellow av Skjeberg Rotaryklubb.

Fra venstre (bilde): Rune Larsen, innkommende president i Skjeberg Rotaryklubb, Konrad Bjoner, assisterende guvernør og medlem av Rakkestad Rotaryklubb, prisvinneren Per Bergerud og distrikts-guvernør Jutta Bachmann fra Nesodden Rotaryklubb. Foto: Arne Sigurd Rognan Nielsen

Tidligere skihopper Per Bergerud ble onsdag hedret med hederstittelen Paul Harris Fellow av Skjeberg Rotaryklubb, under guvernørsmøtet med rotaryklubbene i Tune, Sarpsborg, Rakkestad, Halden, Fredriksten og Skjeberg. Bergerud var leder for VM i Orientering i Østfold, et enormt arrangement som virkelig satte Østfold på verdenskartet.

– Utallige deltakere fra inn- og utland, samt timevis med direkte TV-sendinger til mange land rundt på kloden ble ikke bare et svært vellykket idrettsarrangement, men også fantastisk reklame for Østfold og Østfolds natur, forteller Arne Sigurd Rognan Nielsen i en pressemelding til avisa.

VM i orientering 2019 har høstet gode tilbakemeldinger, blant annet fra president Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet som uttalte at det var «et av de beste VM-ene i orientering». VM-et ble arrangert i august i år, med Sarpsborg som vertsby.

Berømmet de frivillige

Arne Sigurd Rognan Nielsen forteller videre at utnevnelsen til Paul Harris Fellow - oppkalt etter den internasjonale humanitære organisasjonens grunnlegger - henger svært høyt og er tidligere utdelt til kjente astronauter og presidenter som Jimmy Carter og Boris Jeltsin basert på deres innsats til beste for andre mennesker.

Per Bergerud berømmet innsatsen til de frivillige fra hele fylket, alle kommunene og næringslivet i sin takketale, og det aktørene hadde bidratt med for å få til det kanskje mest vellykkede VM i Orientering som er blitt avholdt.

– Denne prisen mottok han på vegne av alle som var med og fikk det til, avslutter Arne Sigurd Rognan Nielsen. 
Ny guvernør 2023-2024

3. desember 2020

Ny guvernør 2023-2024

Knut-Willy Sørensen, President i Fredriksten RK, blir ny DG for Rotaryåret 2023-24, kunngjør Nominasjonskomiteen v/leder IPDG Jutta Bachmann og årets DG Ine Barlie. Vi gratulerer Knut-Willy!

BRED OMTALE AV D2260 I ROTARY NORDEN

17. november 2020

BRED OMTALE AV D2260 I ROTARY NORDEN

Siste utgave av Rotary Norden egnet mange sider til vårt distrikt. Distriktskonferansen, Rotary Business Network i Råde og milliondonasjonen til Rotaryfondet fra vår neste guvernør, Lars Borgestrand. Les her: https://epaper.hansaprint.fi/rotary/rot20_06/

Nytt møte i rotary business network

12. november 2020

Nytt møte i rotary business network

Det nærmer seg nytt treff i Rotary Business Network på Kihl Gård i Råde. Denne gangen handler det om COVID-19 og kollektivtransporten. Pressesjef Åge-Kristoffer Lundby i Vy holder foredrag. Les mer her: https://drive.google.com/file/d/1LV04rfgbPJyDqBbXNyA

ROTARY BUSINESS NETWORK I KVELD!

22. oktober 2020

ROTARY BUSINESS NETWORK I KVELD!

Rotary Business Network på Kihl Gård i Råde er populært! I kveld er det Innovasjon Norge som snakker om hvordan Covid-19 påvirker situasjonen for satsningsområdene. Les mer på denne linken: https://drive.google.com/file/d/1XsJy8lIAWCYXaZmjT2xsrSzc2d9Nk-pb

24 oktober er Verdens Poliodag!

22. oktober 2020

24 oktober er Verdens Poliodag!

Vi minner klubbene på at den 24 oktober er verdens poliodag og at dette er en unik anledning til å markere seg både i lokalpresse og i bybildet! Husk at vi har bare to land igjen så er polio utryddet i hele verden!

Den store håndvaskedagen!

9. oktober 2020

Den store håndvaskedagen!

Rotarianerne i prosjektet Global Water 2020 har utpekt torsdag 15 oktober 2020 som den store håndvaskedagen. Klubber som vil lage en markering i sitt nærmiljø finner mer informasjon på GlobalHandwashing.org. Hvorfor ikke sette opp en stand på torget?

Moss og Jeløy RK satte Mossekråka på sokkel!

24. september 2020

Moss og Jeløy RK satte Mossekråka på sokkel!

Endelig er Mossekråka tilbake! Etter at den forsvant fra byvåpenet har både kråka og mossinger irritert seg over fraværet. Men Moss RK og Jeløy RK har gitt den berømte kråka verdigheten tilbake - på sokkel!

Million-donasjoner til Rotary

23. september 2020

Million-donasjoner til Rotary

Lars Borgestrand og Sean Armana mottok flere utmerkelser under Distriktskonferansen 2020, etter at de to hadde donert store beløp til Rotary's arbeide internasjonalt. Det dreier seg om flersifrede millioner både i rene penger og testamentariske gaver.

Guvernør Ine Barlie i stort avisintervju!

22. september 2020

Guvernør Ine Barlie i stort avisintervju!

Flott intervju med Guvernør for D2260, Ine Barlie, i Østlandets Blad i forbindelse med den vellykkede distriktskonferansen. Du kan lese faksimile av artikkelen på Ine's Facebookside: https://www.facebook.com/photo?fbid=10160154742813294&set=pcb.101601547

Kjell Magne Bondevik på Distriktskonferansen

19. september 2020

Kjell Magne Bondevik på Distriktskonferansen

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik snakket om fred på Distriktskonferansen 2020. Her sammen med Guvernør Ine Barlie foran en fullsatt og COVID-19-sikret sal på Quality Hotel på Kolbotn.

Direkte lenker


Sosiale medier

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

norfo - Rotary RSS

Loading RSS...
Les mer