Områdemøte med guvernøren er mer enn et guvernørsbesøk

Fellesmøte med guvernøren i område A er organisert slik at AGs, sammen med en av klubbene, har hovedansvaret for arrangementet. I år fikk Tune R.K. dette oppdraget, med president Mona Stensrud i spissen. Møtet ble avholdt på Hotel  Quality,  Sarpsborg,  den 25. september. Vi ønsker også å takke Vilde Hallgren Bodal og Lars-Fredrik Øvstegård Bodal for et flott musikalsk innslag.

Formøtet startet kl 17.30 med presidenter og sekretærer i klubbene Fredriksten R.K., Halden R.K. Sarpsborg R.K., Rakkestad. R.K. og Tune R.K., hvor aktivitetene i de ulike klubber ble presentert. Møtet i plenum ble åpnet av president Mona Stensrud som ønsket velkommen, og AG Konrad Bjoner overtok ledelsen av møtet. DG Jutta Bachmann holdt et inspirerende  foredrag. Her var det bare å kaste jakken, starte opp, ta fatt på nye og gamle oppgaver.

Skjeberg RK tildelte PHF til Per Bergerud for sitt arbeid som organisator for VM i orientering i 2019. Et stort og vellykket arrangement som satte Østfold og Sarpsborg på verdenskartet. Professor Dr. philos. Bjørn Olav Rosseland holdt et informativt og lærerikt foredrag om «Poliomyelitt- hva er det? Rotarys arbeid for poliosaken". Foredraget engasjerte forsamlingen til ny innsats for "End Polio Now". DGE Ine Barlie og innkommende AG, Arne Sigurd Rognan Nielsen, ble presentert.

Vi opplever en ny tid i Rotary. Vi ønsket å gjøre den nye ordningen med fellesmøter til en positiv opplevelse for klubbene.  Et program med et aktuelt foredrag, et kulturelt innslag og en mini "House of Friendship".  Vi la til rette for at klubbene kunne utveksle erfaringer, som kan gi inspirasjoner til livet i klubbene. Ved å knytte kontakter på disse møtene, bør det være lettere å arrangere felles større møter med ulike temaer rettet mot samfunnet. Programmet innfridde forventningene. Det ble knyttet kontakter klubbene imellom. Foredragsholderne inspirerte forsamlingen til ny innsats. "Områdekonferansen" markerer at dette er mer enn et guvernørbesøk, og vi håper på at Rotary har gått et skritt videre.

 AG Konrad Bjoner


 
Ny guvernør 2023-2024

3. desember 2020

Ny guvernør 2023-2024

Knut-Willy Sørensen, President i Fredriksten RK, blir ny DG for Rotaryåret 2023-24, kunngjør Nominasjonskomiteen v/leder IPDG Jutta Bachmann og årets DG Ine Barlie. Vi gratulerer Knut-Willy!

BRED OMTALE AV D2260 I ROTARY NORDEN

17. november 2020

BRED OMTALE AV D2260 I ROTARY NORDEN

Siste utgave av Rotary Norden egnet mange sider til vårt distrikt. Distriktskonferansen, Rotary Business Network i Råde og milliondonasjonen til Rotaryfondet fra vår neste guvernør, Lars Borgestrand. Les her: https://epaper.hansaprint.fi/rotary/rot20_06/

Nytt møte i rotary business network

12. november 2020

Nytt møte i rotary business network

Det nærmer seg nytt treff i Rotary Business Network på Kihl Gård i Råde. Denne gangen handler det om COVID-19 og kollektivtransporten. Pressesjef Åge-Kristoffer Lundby i Vy holder foredrag. Les mer her: https://drive.google.com/file/d/1LV04rfgbPJyDqBbXNyA

ROTARY BUSINESS NETWORK I KVELD!

22. oktober 2020

ROTARY BUSINESS NETWORK I KVELD!

Rotary Business Network på Kihl Gård i Råde er populært! I kveld er det Innovasjon Norge som snakker om hvordan Covid-19 påvirker situasjonen for satsningsområdene. Les mer på denne linken: https://drive.google.com/file/d/1XsJy8lIAWCYXaZmjT2xsrSzc2d9Nk-pb

24 oktober er Verdens Poliodag!

22. oktober 2020

24 oktober er Verdens Poliodag!

Vi minner klubbene på at den 24 oktober er verdens poliodag og at dette er en unik anledning til å markere seg både i lokalpresse og i bybildet! Husk at vi har bare to land igjen så er polio utryddet i hele verden!

Den store håndvaskedagen!

9. oktober 2020

Den store håndvaskedagen!

Rotarianerne i prosjektet Global Water 2020 har utpekt torsdag 15 oktober 2020 som den store håndvaskedagen. Klubber som vil lage en markering i sitt nærmiljø finner mer informasjon på GlobalHandwashing.org. Hvorfor ikke sette opp en stand på torget?

Moss og Jeløy RK satte Mossekråka på sokkel!

24. september 2020

Moss og Jeløy RK satte Mossekråka på sokkel!

Endelig er Mossekråka tilbake! Etter at den forsvant fra byvåpenet har både kråka og mossinger irritert seg over fraværet. Men Moss RK og Jeløy RK har gitt den berømte kråka verdigheten tilbake - på sokkel!

Million-donasjoner til Rotary

23. september 2020

Million-donasjoner til Rotary

Lars Borgestrand og Sean Armana mottok flere utmerkelser under Distriktskonferansen 2020, etter at de to hadde donert store beløp til Rotary's arbeide internasjonalt. Det dreier seg om flersifrede millioner både i rene penger og testamentariske gaver.

Guvernør Ine Barlie i stort avisintervju!

22. september 2020

Guvernør Ine Barlie i stort avisintervju!

Flott intervju med Guvernør for D2260, Ine Barlie, i Østlandets Blad i forbindelse med den vellykkede distriktskonferansen. Du kan lese faksimile av artikkelen på Ine's Facebookside: https://www.facebook.com/photo?fbid=10160154742813294&set=pcb.101601547

Kjell Magne Bondevik på Distriktskonferansen

19. september 2020

Kjell Magne Bondevik på Distriktskonferansen

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik snakket om fred på Distriktskonferansen 2020. Her sammen med Guvernør Ine Barlie foran en fullsatt og COVID-19-sikret sal på Quality Hotel på Kolbotn.

Direkte lenker


Sosiale medier

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

norfo - Rotary RSS

Loading RSS...
Les mer