OKTOBER: HILSEN FRA GUVERNØREN

Kjære Rotary-venner!

Kalenderen viser oktober og vi har nå allerede unnagjort rotary-årets tre første måneder.
Temaet for Rotary denne måneden er «Community Economic Development» .
Rotary investerer i mennesker og lokalsamfunn for å redusere fattigdom, samt å skape målbare og varige økonomiske forbedringer i fattige områder og for de som lever under dårlige kår.

Arbeidsledighet, undersysselsetting, mangel på økonomiske muligheter, mangel på tilpasset opplæring og et fravær av sosiale sikkerhetsnett ligger i kjernen av fattigdom. Å skape produktiv sysselsetting er avgjørende for å redusere fattigdom og oppnå bærekraftig økonomisk og sosialt utvikling, for å gi inntektssikkerhet og for å myndiggjøre spesielt kvinner, mennesker med funksjonshemming, ungdom og ekstremt fattige.

Vi tjener på utallige måter, men har fokusert vår innsats på syv viktige områder for å maksimere vår innvirkning.
Community Economic Development, eller økonomisk og samfunnsmessig utvikling, er ett av disse områdene. Vi fokuserer spesielt på dette denne måneden. 24. oktober er verdensdagen mot Polio. Distriktet oppfordrer ALLE klubber til å ha et eksternt arrangement med polio som hovedtema denne dagen/uken. Jeg vet at mange klubber allerede har planer for markering av denne dagen og ikke minst for å skaffe til veie midler vi kan sende videre til PolioPlus som innebærer at Gates Foundation sørger for at bidragene totalt triples. 

Rotary har kjempet denne kampen siden 1985 og må stå løpet ut. Hittil i år er det kun bekreftet 2(!) tilfeller av vill-polio i verden; ett i Afghanistan og ett i Pakistan. Vi er med andre ord nærmere enn noen gang til å utrydde sykdommen. Takk for den innsatsen dere har gjort og fortsatt gjør knyttet til dette arbeidet! 

https://www.rotary.org/en/our-causes/ending-polioDenne måneden gjester guvernøren Jeløy RK sitt 50-årsjubileum på Refsnes Gods den 2. oktober, etter først å ha deltatt digitalt på d2290 sitt Rotary Leadership Institute tidligere samme dag. Den påfølgende uken er det både møter i ledergruppen, tiltaksfondets styre og distriktsrådsmøte i tillegg til guvernørbesøk i område A, på rådhuset i Skjeberg. Deretter møter guvernøren klubbene i område B på Folkets hus, Torsnes, den 12. oktober og klubbene i område G på Samfunnshuset på Skedsmokorset den 13. oktober. 

Den 19. oktober møter guvernøren klubbene i område F på Kolben kulturhus, Kolbotn, før han som styreleder i Norfo leder høstmøte og årsmøte del 1 på Gardermoen lørdag den 23. oktober. Oktober avsluttes med fellesmøte med klubbene i område H på Herredshuset i Jessheim tirsdag den 26. oktober og distriktskonferanse for d2310 på Ullevaal den 30. oktober.
En hektisk og riktig så opplevelsesrik måned står vi nå fremfor. Takk for at du gir av din tid til Rotary!


Guvernørhilsen
Lars Borgestrand

Lysaker, 1. oktober 2021


 
ÅPENT HUS HOS HALDEN ROTARYKLUBB

18. oktober 2021

ÅPENT HUS HOS HALDEN ROTARYKLUBB

Mandag 11. oktober holdt Halden RK åpent hus. Der foredro Bjørn Olav Rosseland om poliomyelitt og fikk en sjekk pålydende 10 000,- til Rotary sitt arbeid for poliobekjempelse. Les avissaken ved å klikke på tittelen.

VIL DU GJØRE EN INNSATS FOR ROTARY I NORGE?

8. oktober 2021

VIL DU GJØRE EN INNSATS FOR ROTARY I NORGE?

Norsk Rotary Forum (NORFO) lyser ut en rekke verv . Landsarkivar, stillinger i Rotary Norden og ungdomsutvekslingen. Her er mange spennende oppgaver. Søknadsfristen er 1. november. Les mer ved å klikke på tittelen.

OKTOBER: HILSEN FRA GUVERNØREN

1. oktober 2021

OKTOBER: HILSEN FRA GUVERNØREN

Her kommer oktober-hilsenen fra vår guvernør. Ny måned, nytt tema. Verdensdagen mot Polio nærmer seg med storskritt og guvernøren har en tettpakket kalender de kommende ukene. Les mer ved å klikke på tittelen.

Distriktskonferansen 2021: Et av årets høydepunkt

26. september 2021

Distriktskonferansen 2021: Et av årets høydepunkt

Med nær 160 deltakere ble årets distriktskonferanse avholdt på Gardermoen i helgen. Det ble som ønsket et flott arrangement med påfyll av kunnskap og møter med både velkjente og nye ansikter. Les mer ved å klikke på tittelen.

Merkevarebygging: Matfestival i Nittedal

17. september 2021

Merkevarebygging: Matfestival i Nittedal

Hvordan skal Rotary gjøre seg mer kjent i nærmiljøet? Nittedal RK valgte å arrangerte en matfestival. Det ble en suksess! Les mer ved å klikke på tittelen.

SEPTEMBER: Hilsen fra guvernøren

1. september 2021

SEPTEMBER: Hilsen fra guvernøren

Her kommer september-hilsenen fra vår guvernør. Månedens tema, områdemøter, et jubileum og den kommende distriktskonferansen kan du lese mer om her. Klikk på tittelen.

Rotaryskolen: Hva er Rotary?

24. august 2021

Rotaryskolen: Hva er Rotary?

Velkommen til årets første kurs i regi av Rotaryskolen med tema "Hva er Rotary?". Spesielt egnet for nye medlemmer og medlemmer som ønsker å vite mer om historie, formål og tilbud. For mer informasjon og påmelding, klikk på tittelen.

INVITASJON: ROTARY LEADERSHIP INSTITUTE HØSTEN 2021

22. august 2021

INVITASJON: ROTARY LEADERSHIP INSTITUTE HØSTEN 2021

Det blir fysisk gjennomføring av RLI denne høsten, hos X Meeting Point på Hellerudsletta. Meld deg på i dag! Les mer ved å klikke på tittelen.

DISTRIKTSKONFERANSEN 2021: REGISTRERINGEN ER NÅ ÅPNET!

8. august 2021

DISTRIKTSKONFERANSEN 2021: REGISTRERINGEN ER NÅ ÅPNET!

Velkommen til årets distriktskonferanse 25. og 26. september. Registreringen er nå åpnet. Do More, Grow More! Les mer ved å klikke på tittelen.

NOMINERT: Rotary International president for 2023-24

6. august 2021

NOMINERT: Rotary International president for 2023-24

Gordon R. McInally fra Rotary Club of South Queensferry, Lothian, Skottland, er nominert til å bli Rotary International president for 2023-24. Les mer ved å klikke på tittelen.ENKELT Å BIDRA TIL VÅRE FOND
STØTT TRF - TRYKK PÅ SPAREGRISEN


Direktelenker

Sosiale medier

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL

Loading RSS...

norSK Rotary FORUM

Loading RSS...

Styremøte NORFO
20. okt. 2021, 11.30 - 13.00

Deltaker: Distriktsguvernør Sted: Google Meet

Rotary Business Network (Råde)
21. okt. 2021, 17.30 - 21.00

Deltakere: Medlemmer Sted: Kihl gård, Råde

AU-møte NORFO
22. okt. 2021, 17.00 - 20.00

Deltaker: IPDG Sted: Digitalt

Les mer