ROTARYFONDET (TRF) / POLIO
 • Rotary OG polio

   

  Polio

  Poliomyelitt, eller polio, er en lammende og potensielt dødelig sykdom som fortsatt truer barn i noen deler av verden. Poliovirus invaderer nervesystemet og kan forårsake total lammelse i løpet av timer. Det kan ramme mennesker i alle aldre, men rammer hovedsakelig barn under fem år. Polio kan forhindres med vaksiner, men den kan ikke kureres. I motsetning til de fleste sykdommer, kan polio utryddes.

   

  PolioPlus

  I mer enn 30 år har Rotary og våre partnere drevet innsatsen for å utrydde polio over hele verden. PolioPlus-programmet vårt var det første initiativet for å takle global polio-utryddelse ved å vaksinere barn i massiv skala. Som en kjernepartner i Global Polio Eradication Initiative, fokuserer Rotary på talsmann, innsamling, frivilligrekruttering og bevisstgjøring.

   

  Rotarymedlemmer har bidratt med 1,9 milliarder dollar og utallige dugnadstimer for å beskytte mer enn 2,5 milliarder barn i 122 land mot denne lammende sykdommen. Rotarys talsmannsinnsats har spilt en rolle i beslutninger fra myndighetene om å bidra med mer enn 8 milliarder dollar til innsatsen.

   

  Polio i dag

  Med våre partnere har vi redusert polio-tilfeller med 99,9 prosent, fra 350 000 tilfeller i 125 land i 1988 til bare 33 tilfeller forårsaket av viltviruset i 2018. Bare to land fortsetter å rapportere tilfeller av vilt poliovirus: Afghanistan og Pakistan. Infrastrukturen vi hjalp til med å bygge for å avslutte polio brukes også til å behandle og forhindre andre sykdommer og skape varig innvirkning på andre områder av folkehelsen.

   

  Utfordringer

  Rotary og våre partnere har gjort enorme fremskritt mot polio, men å eliminere alle tilfeller vil ta enda større innsats og utholdenhet. Afghanistan og Pakistan står overfor unike utfordringer, inkludert politisk utrygghet, svært mobile befolkninger, vanskelig terreng og i noen tilfeller logistiske barrierer. Med tilstrekkelige ressurser, forpliktelsen fra nasjonale myndigheter og innovasjoner som forbedrer tilgangen til avsidesliggende områder, er vi optimistiske til at vi kan eliminere polio.

   

  Suksesskriterier

  Rotary har forpliktet seg til å samle inn 50 millioner dollar per år for utryddelse av polio. Bill & Melinda Gates Foundation har lovet å matche den 2-til-1, for et samlet engasjement på $ 150 millioner hvert år. Disse midlene gir sårt tiltrengt operativ støtte, medisinsk arbeidere, laboratorieutstyr og læremateriell. Regjeringer, selskaper og private givere spiller alle en viktig rolle i finansieringen.

   

  Rotary in Action

  Mer enn 1 million Rotary-medlemmer har gitt tid og penger til å utrydde polio, og hvert år jobber hundrevis av medlemmers arbeid med helsearbeidere for å vaksinere barn i land som er berørt av polio. Rotarymedlemmer samarbeider med UNICEF og andre partnere for å forberede og distribuere informasjonsmateriell til mennesker i områder som er isolert av konflikt, geografi eller fattigdom. De mobiliserer også for å rekruttere andre frivillige, bistå med å transportere vaksinen og gi annen logistisk støtte.

   

   

  Kjendisstøtte

  Rotary har en voksende liste over offentlige skikkelser og kjendiser som støtter vår kamp mot polio, inkludert Bill Gates, medformann for Bill & Melinda Gates Foundation; skuespillerne Kristen Bell og Archie Panjabi; skuespiller og bryter superstjerne John Cena; supermodell Isabeli Fontana; Nobels fredsprisvinner erkebiskop emeritus Desmond Tutu; action-filmstjerne Jackie Chan; skuespiller Donald Sutherland; boksing stor Manny Pacquiao; popstjerne Psy; golflegenden Jack Nicklaus; naturvernperson Jane Goodall; premier fiolinist Itzhak Perlman; Grammy Award-vinnerne A.R. Rahman, Angélique Kidjo og Ziggy Marley; og fredsadvokat dronning Noor av Jordan. Disse ambassadørene hjelper Rotary med å utdanne publikum om sykdommen og kampen for å avslutte polio for godt.

   

END POLIO NOW - video "This close"
ENKELT Å BIDRA TIL VÅRE FOND
STØTT TRF - TRYKK PÅ SPAREGRISEN


Direktelenker


Sosiale medier


Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...
Les mer